Daar ben ik dan..
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Linda
05 April 2012 | Suriname, Paramaribo
Hey!!
Mijn eerste berichtje vanuit Suriname! Wat een gek gevoel! Gistermorgen werd ik wakker naast mijn lieve vriendje, in mijn eigen heerlijke bedje in Munstergeleen en gisteravond stap ik in Suriname in een vreemd huis in een vreemd bed. Zo gek dit!
5 uur opstaan om om 6 uur richting Schiphol te vertrekken. 8.30 kwamen we al aan op schiphol. Koffer al weggebracht (22.5 kilo van de toegestane 23, netjes eh;)) en nog een drankje doen beneden. Wat een zenuwen en wat een gevoel dat ik dalijk helemaal alleen voor zolang weg ga. Waar ben ik aan begonnen!!
Na een emotioneel afscheid van papa, mama, Maartje en Davy was het dan toch echt zover. Volgens mij heb ik tot aan de gate gehuild.. Maar toen een hele meute reizigers me aankeek met een blik: Meid, je gaat naar Suriname, maak je vooral niet druk! heb ik de spanning toch maar losgelaten. Door de douane en het vliegtuig in! Ik had een krap plaatsje tussen 2 mannen in. Maar de reis was gezellig en goed te doen. Ik ben door de klm volgeduwd met eten en heb me geamuseerd met kaarten en brieven van het thuisfront, filmpjes, puzzels en kletsen.
Om 15.45 heb ik de eerste stapjes op Surinaamse bodem gezet. Een gammel trapje af, want zo'n mooie slurven als op Schiphol kennen ze hier (nog) niet. Door de warmte naar de paspoortcontrole. Met een brok in mijn keel het thuisfront op de hoogte stellen dat ik veilig geland ben en door naar de bagage. Dit waren toch echt met stip de ergste 20 minuten tot nu toe. Als een gek heb ik staan staren naar dat luikje waar de bagage door kwam. Als mn bagage kwijt is draai ik om en ga ik naar huis!!! Maar gelukkig daar rolde mn tas over de band naar buiten. Wat een opluchting!!
Eenmaal buiten stond mijn taxi met een bordje LINDA voor me klaar en liepen we richting auto. Ik wilde al aan de verkeerde kant instappen maar toen besefte ik dat ze hier links rijden. Links ingestapt en opweg naar mijn verblijfadresje.
Tis hier warm, 32 graden! Tis hier groen! Tis hier oud! Tis hier echt heel, heel, heel oud. Dr zijn 'dorpjes' met hutten, caravans en hele gammele huisjes zonder ramen. Tis zoooooo raar als je hier aankomt. Ik had niet verwacht dat het zo als in Nederland zou zijn maar tis hier echt heeeeeeeeel anders!
In de straat waar ik verblijf zit ik toch in een van de betere huizen maar dan nog ziet het er echt als een achterbuurt uit. We zitten goed beveiligd achter een grote poort en prikkeldraad. In dit huis zitten we met ongeveer 8 dames. Maandag verhuis ik naar de studio en daar zitten we met ongeveer 5.
Na een dagje van ongeveer 20 uur was ik blij met een douche en een bedje! Inmiddels is het hier 6.37 s'morgens en ben ik al zo'n 2 uur wakker. Heb ik het donker gekeken naar de eerste Surinaamse regenbui en word nou gek van een vogel die ergens vlak naaste me zit te tetteren. De dag is in de lucht maar de zon gelukkig nog niet. Nu is het aangenaam warm en lucht ik mijn kamer even door met de nu nog 'frisse' lucht van ik schat een 25 graden.
Vandaag ga ik eens op zoek naar een winkeltje zodat ik wat kan eten en wil ik een fiets ergens huren. Ben benieuwd hoe het leven er hier aan toe gaat. 09-04 ga ik om naar de studio en 10-04 begin ik met mijn stage in het PCS wat overigens een straat verder ligt.
Heeeeeel veel lieve surinaamse groetjes!
Xxxxxxxx Linda
Heeeeeel veel lieve surinaamse groetjes!
Xxxxxxxx Linda
04 April 2012 - 10:25
Maartje & Mike:
Schat,erg leuk om je eerste berichtje te lezen! Ben blij dat alles goed is gegaan! Geniet maar goed van alle ervaringen die je daar opdoet! -
04 April 2012 - 11:40
Joabikse Marc :
Linda , super leuk om dit te lezen. Zat al bijna in het verhaal en kon me voorstellen hoe het er uit ziet.
Geniet ervan ! -
04 April 2012 - 13:21
Mel:
Heyyy nichtje
Weer leuk geschreven. Kijk nu al uit naar je verder avonturen daar, en de verhalen ervan. Nou suc6 daar en tot horens.!!!
Xxx mel -
04 April 2012 - 16:52
Mia En Gabriel:
Linda,
We hebben je reisverslag gelezen. Leuk verslag. Hadden wij maar iets van die tempratuur. Volgens mij leven ze in Suriname zoals wij 25 jaar terug leefden. We kijken uit naar je eerste foto's. Geniet van je verblijf.
04 April 2012 - 17:25
Claris:
Hey Linda, goed om te horen dat je heel bent aangekomen. Je verhaal is geweldig, kan niet wachten tot het vervolg er is;) geniet ervan, xx claris -
04 April 2012 - 20:54
Stella:
Heey Linda,
Maartje heeft me de gegevens snel doorgestuurd, dus ik kon meteen checken of alles goed gegaan is. Zo nieuwsgierig als ik ben. Gelukkig zie ik dat alles supergoed is gegaan. Afscheid nemen was natuurlijk moeilijk, maar dat trekt gelukkig wel bij, als je dag gevuld wordt met leuke andere dingen. Dan wens ik je nu alvast succes met je eerste ervaringen (winkelen, eten, fietsen, werken en vooral genieten) in Suriname
liefs muttie van Maartje -
10 April 2012 - 11:34
Jessica:
Hoi Meid,
Wat Leuk om je eerste bericht te lezen!! Kan me helemaal voorstellen hoe het in Suriname is met die uitleg van je!!
Hoe bevalt de studio je?? Heel veel suc6 met je eerste stagedag!!
Groetjes Jessica